Radio Prime träffar folk i Fjällbacka och intervjuar…

Inget är som vanligt den här sommaren men Föreningen för Fjällbacka vill ändå sätta samhället på kartan. Inte minst för alla dem som inte har möjlighet att besöka oss. Därför har vi inlett ett samarbete med Radio Prime.

Nippe Nordholm kommer varje vecka att sända från Fjällbacka vid lite olika tillfällen. Han möter en skön blandning intressanta människor att ta pulsen på. Ratta in Radio Prime eller lyssna från denna sida. I slutet på varje text hittar du länk till ljudfilen.

Först av alla träffade Nippe Oliver Skifs som ställer ut sin konst på Stora Hotellet i Fjällbacka. Oliver har under hela livet haft en kreativ sida och jobbar i många olika material. Läder har blivit ett omtyckt material och under utställningen på Stora Hotellet visas flera tavlor i läder. Han arbetar även med kostymdesign och har levererat till bland annat Arn-filmen. Utställningen är öppen 6-19 juli.

Lyssna på det inspelade reportaget, Klicka här! 


Nu är det dags för Lasse Lundberg. Lasse har varit ordförande och aktiv i föreningen i många år och betytt mycket för Fjällbacka samhälle. I sommarnumret av Fjällbacka Bladet kan du läsa en längre intervju om Lasses innehållsrika liv. Där kan du läsa om när han spelade med Mick Jagger i Karibien, se privata bilder med Ingrid Bergman, och mycket mer. God lyssning! 😊

Lyssna på det inspelade reportaget, Klicka här!


Nippe har nu varit och hälsat på hos Carolina i Fjällbacka Turistinformation och pratat med henne om bland annat vad folk frågar efter när de kommer på besök.
I turistinformationen kan man tex. hitta det informationsblad som FFF, tagit fram som stöd till Fjällbackas butiker, restauranger och andra aktörer, inför sommarsäsongen. Trevlig lyssning! ☀️

Lyssna på det inspelade reportaget, Klicka här!


Idag sken solen över Fjällbacka och ”Under-Cover-Nippe” träffade Anders Torevi. Anders som tidigare varit ordförande i FFF är idag ansvarig utgivare för Fjällbacka-Bladet och har varit redaktör för tidningen de senaste 20 åren. I sommarnumret av bladet har Anders skrivit en intressant artikel om ”Guldfynden runt Fjällbacka”. Där kan du bland annat läsa om det stora skattfyndet från Hög Edsten. God lyssning! 😎

Lyssna på det inspelade reportaget, Klicka här!


Idag har Nippe besökt Fjällbacka-konstnärerna och vännerna Peter Engberg och Oskar Nordblom i Galleri Grön, på Södra Hamngatan i Fjällbacka 🎨 De pratar bla. om Kvirr (Konstvandring i Ranrike) som startar upp idag och om de svenska ”nya” turisterna i samhället.

Lyssna på det inspelade reportaget, Klicka här!


Under regnrusket idag☔️ fick Nippe (inte-i-bild) tag på pirat Kapten Gunnar Sparrow ☠️ Han hälsade alla rackarungar välkomna att leta efter skatten. Och han talade om hur viktigt det är alla håller avstånd och att skattjakten kommer att genomföras på ett säkert sätt, för allas trygghet.

Lyssna på det inspelade reportaget. Klicka här!


Nippe fick en telefonintervju med Bo Lundström på Sjöräddningen (SSRS) i Fjällbacka och de pratade bland annat om det nya Sjöräddningsstationshus, som nu håller på att byggas i hamnen. Det är ett kostsamt bygge, som tack vare donationer, insamlingar och stöd från kommunen, nu äntligen blir av. Lyssna på intervjun vi länken här nedan.

Lyssna på det inspelade reportaget. Klicka här!


Nippe har träffat bevarande-fotograf Tom Svensson. Han skapar alltid ett stort intresse, med sina föredrag om sitt viktiga och intressanta arbete. Nippe och Tom pratar bla. om hur Covid-19, påverkar tjuvjakten i världen, och att Whatsup-appen är ett viktigt arbetsverktyg för Tom just nu och att larver kan bli framtidens middagsmat. Vad tror du Nippe tycker att larver smakar som? In och lyssna, så får du höra.

Lyssna på det inspelade reportaget. Klicka här!


Nippe har träffat mannen, myten och legenden, Lasse Love för en pratstund om hur en musikers vardag ser ut i dessa tider. Tillsammans med sitt band hittar han sätt att kunna underhålla sin publik. På somrarna är det Fjällbacka som gäller och han är ett välkänt ansikte vid olika evenemang i samhället. Att det inte blivit så många allsångskvällar i år är såklart trist, men vi hoppar få se honom nästa sommar igen.

Lyssna på det inspelade reportaget. Klicka här!2015 var året då Ingrid Bergman skulle ha fyllt 100 år. Det uppmärksammades över hela världen på olika vis. Vi i föreningen, ville såklart också hedra Ingrids minne och vid torget i Fjällbacka upprättade vi då en utställning om henne i både bilder och text. Föreningens sekreterare Hans Schub har intresserat sig för Ingrids liv och har läst otaliga böcker om henne. Nippe fick en pratstund med Hans vid utställningen vid Ingrid Bergmans Torg. Lyssna på intervjun via länken.

Lyssna på det inspelade reportaget. Klicka här!


Har du gått igenom Kungsklyftan och upp på Vetteberget i Fjällbacka någon gång? Nippe på RadioPrime får följe med Annika och Erik, som hemma-turistar i Fjällbacka. Oscar II, besökte för längesedan Kungsklyftan och hans inskription finns i berget om man titta riktigt noga.
Nippe upptäcker att det är brantare och längre väg än vad han trott. Lyssna på våra radioinslag, så får du höra om han lyckas tas sig igenom eller inte.

Kungsklyftan del1:

Nippe har kommit in i andra andningen. Eller är det, tredje och fjärde andningen? Och är nu på väg upp på Vetteberget. Hur många trappsteg är det egentligen till bergets topp?

Kungsklyftan/Vetteberget del 2:

134 trappsteg, behövde Nippe och gänget gå uppför innan de nådde Vettebergets topp. Utsikten är verkligen fantastisk från toppen, och föreningen har tillsammans med Tanums kommun och bekostat och satt upp den panoramaskylt, som visar stora delar av skärgården. På sjökortet bredvid skylten kan du se alla öarnas namn och är det riktigt klart väder kan du se Väderöarna. För den som tycker att det verkar för jobbigt att gå, alla trappstegen, så finns det en vandringsled,med start från Allégatan (bakom Coop), som är enklare att ta sig till skylten panoramaskylten.

Kungsklyftan/Vetteberget del 3:


Nippe på Radio Prime fick en pratstund med Rebecca Trehammar som är ordförande i Föreningen för Fjällbacka. De pratade bla. om hur sommaren i Fjällbacka varit hittills i år. Och hur föreningen hanterat sina sommarevenemang, i en tid då man inte kan samla för många människor på samma plats. Föreningen har i vår och sommar inriktat sitt arbete på att förbättra befintliga platser i samhället och t.ex. bekostat ett nytt litet hopptorn, på badholmen.

Lyssna på det inspelade reportaget. Klicka här!


Som medlem i Föreningen för Fjällbacka får man Fjällbacka-Bladet i sin brevlåda. Om du inte är medlem i kan du köpa tidningen på Coop i Fjällbacka.