Alla rekord är till för att slås, så även bottennappen. Aldrig någonsin har så få makrillar landats under tävlingens 27 år. Men någon gång skall det ju ske.

Ynka 8 makrillar blev resultatet trots en svag sydväst, lite ström och 389 deltagare. Anledningen stavas S Ä L. Ett antal av vårt, både älskade och hatade, landskapsdjur simmade käckt omkring bland båtarna i startfältet och som vi all vet flyr makrillen så långt ifrån sälarna han kan komma för att klara livhanken.

Till årets upplaga var det ett nytt gäng som tagit över arrangörskapet. Carl Bräck, Olle Gustafsson, Linus Bogesjö och gänget runt dem skötte tävlingen grymt bra (tycker undertecknad som varit med och arrangerat de första 26 åren). Att makrillen flyr när sälarna dyker upp är svårt lasta dem för.

Riktigt klent fiske men inte desto mindre spännande. Följebåtarna rapporterade den ringa fångsten för deltagarna under tiden fisket pågick och alla visste ju att en stor eller två små skulle kunna ge dem totalsegern. Så spännande var det hela tiden till slutsignalen.

Resultat:

1. Matin Andersson, Uddevalla – 1 st
2. Per-Johan Åkerberg, Fjällbacka – 1 st
3. Niklas Hjälmén, Fjällbacka – 1 st
Bästa dam: Pia Hansson, Fjällbacka – 1 st
Första fisk: Matin Andersson, Uddevalla
Största fisk: Matin Andersson, Uddevalla 450 g
Lagtävlingen: ”Make Fjällbacka great again”
Johan Nilsson Stockholm, Stefan Jacobsson Stockholm och Nick Davenport Manchester
Mest udda fångst: Linda Kristensson, Yllene – En smörbult
Priserna i övriga klasser lottades ut bland deltagarna