Konst och inredning

Passa på att uppdatera ditt hem eller köp med dig en fina gåva till dina nära och kära när du är i Fjällbacka. Här finns många olika typer av butiker som passar alla smaker, plånböcker och åldrar.

Victory Home & Design

Välkommen in i en personlig och unik butik, som inte liknar något du sett innan! Victoria som äger och driver butiken Victory Home & Design erbjuder annorlunda och charmiga smycken, samt produkter inom design och heminredning så väl som konst och leksaker. Här finns unika och användbara produkter för både stora och små. Butiken ligger i det så kallade Vickes hus och här har det bedrivits affärsverksamhet sedan 1930-talet.

Butiken i Fjällbacka

Butiken i Fjällbacka håller öppet året runt och erbjuder ett noga utvalt sortiment av inredning, souvenirer och delikatessprodukter. Här finns också produkter inom skönhet och hälsa samt damkläder upp till storlek 56. En vistelse hos Angela i Butiken är perfekt vare sig du vill unna dig något själv, eller är på jakt efter den perfekta presenten.

Tång

I huset som en gång inhyrde samhällets matbutik ligger livsstilsbutiken Tång som erbjuder ett noga utvalt sortiment från främst nordiska designers inom mode och inredning, men som också hämtar inspiration från andra delar av världen. Hög kvalitet är alltid ett krav, likaså god service. Butiken håller öppet stora delar av året, och går alltid att nå via deras webbshop.

Hans & Gerda

I grannsamhället Hamburgsund startade för ett par år sedan den mysiga mode, hem- och inredningsbutiken Hans & Gerda. Nyligen lyckades de överta en tidigare butikslokal även i Fjällbacka och kan som personlig livsstilsbutik erbjuda en skön mix av inredning, kläder och smycken. Förutom två fysiska butiker finns även deras sortiment i den egna webbshoppen.

Galleri Grön

Oavsett om du skulle kalla dig konstintresserad eller ej rekommenderas varmt ett besök på Galleri Grön på Södra Hamngatan. Här ställer Fjällbackaborna och konstnärerna Peter Engberg och Oscar Nordblom ut sina verk i akvarell och olja. Flera av deras verk går att köpa som reproduktioner – och vi vågar nästan lova att det inte finns ett hem i samhället som inte har minst ett verk av någon av dessa konstnärer hängandes på väggen.

Gullaboden

En helt unik butik, på en helt unik plats – så skulle man kunna beskriva Gullaboden. Här varvas antikt och kuriosa med loppisfynd och fika, precis vid havet i en gammal sjöbod. Missa inte denna lilla pärla på Långsjövägen i norra Fjällbacka.

Lilla Flyg

Ungefär en kilometer söder om Fjällbacka, bredvid gamla Lernstens kvarn, ligger den lilla hem- och inredningsbutiken Lilla Flyg. Här varvas blommor med loppisfynd och lokalproducerade varor och mat.

Fjällbacka Loppis

Till Fjällbacka Loppis kan du som privatperson lämna in kläder, heminredning, böcker, växter, smycken eller annat som du inte längre är i behov av som istället kan glädja andra. Öppet från påsk till tidig höst finns här ett stort utbud av varor till både stora och små samt hemmet. Alla varor säljs mot provision.

Röda Korset

Det kanske bästa med att gå på loppis är att man aldrig vet vad man kan fynda, och Röda Korsets second hand är inget undantag! Här drivs på välgörenhetsbasis en loppisverksamhet i gamla lador, cirka en kilometer söder om Fjällbacka. Botanisera bland möbler och heminredning i timmar, och passa på att ta en fika i det lilla caféet.

Kustnära Kuriosa

I det gamla huset som refereras som till Sko-Johns finns i källarplanet den lilla butiken Kustnära Kuriosa. Butiken är kanske byns minsta, men du vet aldrig vad du kan hitta i den. Här kan du i en mysig miljö botanisera bland återbrukade och nya heminredningsdetaljer, prydnadssaker, textilier och mycket annat som är perfekta både till ditt egna hem eller som presenter.