Fjällbacka när det regnar

Även om det är svårt att tro, är det inte alltid solsken och tryckande värme i det lilla samhället Fjällbacka. Regn och oväder kan även inträffa här, och när det gör det finns det fortfarande massvis med trevliga saker att göra i och omkring samhället. Vi kallar det gråvädersromantik!

Unna dig lite lyx

Varför inte unna dig en härlig behandling när du ändå inte vill vara utomhus? Besök Thainoy eller Wellness by LisaMarie på Hälsan, EvaLottas Hår & Skönhet eller Hälsan i Fjällbacka och njut av den massage som passar dig bäst. Hos Hälsan finns också gym med lärarledda klasser, om du vill passa på att hålla igång kroppen under semestern.

Om du inte kan få nog av bad, men ändå känner att ett utomhusbad blir för mycket, kan du åka till Väjern strax norr om Kungshamn. Badhuset Tumlaren erbjuder gym, bad, spa och även simskola. Från Fjällbacka tar det cirka 35 minuter med bil att ta sig hit.

Även TanumStrand bjuder på spaupplevelser med massage, bassänger och andra behandlingar i Spa Horisont. Här kan du också besöka Stora Blå, ett äventyrsbad för hela familjen. 

Om inte massage, bad eller träning är något för dig kan du passa på att kika på om det inte går någon bra film på bio. Närmsta biograf hittar du i Grebbestad norr om Fjällbacka. Storm Restaurang & Bio erbjuder flera toppfilmer samt bowling för den som vill ha lite mer action.

Shoppa

Du kan alltid strosa runt i butikerna i Fjällbacka, men glöm inte paraplyet om du inte vill bli blöt när du sicksackar mellan mode, inredning och fiskeredskap. Läs mer om shoppingen i Fjällbacka.

Om du definitivt vill känna dig säker från regnet kan du bege dig till Tanums shoppingcenter, cirka 20 minuter bort med bilen. Här finns både butiker, kaféer och restauranger för hela familjen. Här kan du spendera hela dagen om du känner för det.

Sist men inte minst, glöm inte Nordens största sportbutik, Sportshopen. Med bilen åker du 15 minuter norröver mot Grebbestad. I denna butik är det lätt att gå vilse. Här hittar du allt du kan tänka dig vare sig det gäller svampplockning, båtliv, friluftsliv eller fotbollsträningen. Skor, kläder, utrustning, säg det du inte kan hitta när det gäller sport.

Läs mer om shopping i Fjällbacka.

Äta god mat

Vem vill inte unna sig en god bit mat och sitta inne och mysa när regnet öser ned precis utanför? Läs mer om vilken restaurang som passar dig bäst i våra restaurangguider.

Ta på dig kläder och ge dig ut i naturen

Ett av Sveriges femton världsarv ligger inom kommunens gränser, nämligen hällristningarna i Tanum. Ta dig till Vitlycke museum och upplev Bronsåldern på nytt. I och omkring Vitlycke hittar du inte mindre än cirka 600 hällristningsplatser.

En hällristning är en avbild i berget som gjordes under forntiden. Man vet inte riktigt varför det gjordes, men troligen handlar det om att skapa minnen. Hällristningarna i Tanums världsarvsområde skapades under Bronsåldern.

När du ändå är ute på äventyr får du inte missa alla trevliga utkiksplatser och vandringsleder i närheten. Läs gärna våra två guider Utsiktsplatser i Fjällbacka och Vandrings- och cykelleder för mer inspiration och tips.