Hus, hem och fritid

Har båtmotorn gått sönder, saknas det skruv till altanen eller behöver larmsystemet uppgraderas? Har hunden slut på mat, eller behövs det nya blommor i rabatten? Vi vågar nästa lova att du kan få hjälp med så gott som vad som helst inom hus, hem och fritid i Fjällbacka tack vare duktiga hantverkare och återförsäljare.

Widelius marinservice

Hos Widelius Marinservice bredvid fiskaffären kan du hitta allt du behöver till din båt. Här finns motorer, reservdelar och tillbehör till alla typer av båtar. Förutom en butik erbjuder Widelius marinservice också service av din båt och motor, samt sjösättning och vinterförvaring.

Curator

Curator startade som Rylanders El, en liten elbutik i Lysekil som på 1930-talet expanderade till Fjällbacka. Idag kan Curator erbjuda dig fastighetssystem inom elteknik, lås, larm, passersystem och mycket annat inom området teknik och installation. I Elon-butiken i Fjällbacka finns dessutom ett stort utbud av vitvaror, kökstillbehör, belysning och många andra apparater till ditt hem. Personalen hjälper dessutom gärna till med hemleverans och installation av alla varor samt återvinning av dina gamla.

Järnboden

Belägen nere vid gästhamnen har Järnboden servat samhället i årtionden. I butiken hittar du det klassiska sortimentet för en järnbod – varvat med heminredning, kläder av utvalda märken, lokalt hantverk och allt du kan tänkas behöva till din båt och för båtlivet. Hos Järnboden finns alltså det mesta du kan tänkas behöva till både hem och hav! Förutom att driva butiken säljer de även gasol och rår om Sjömacken i Fjällbacka med diesel. Butiken har öppet året runt

Havsanemonen

Vackra blommor mår alla bra av – och de vackraste i samhället kan du hitta hos Havsanemonen! Här finns både kruk- och snittblommor så väl som andra plantor och pynt, ljus och dekorationer. Butiken har öppet året runt och kan hjälpa dig med att inreda grönt i ditt hem, eller bistå med vackra buketter till nära och kära.

Fjällbacka Foder och Hundköket

På jakt efter mat till hunden eller katten som håller absolut högsta kvalitet? Då ska du bege dig till gamla Lernstens Kvarn en kilometer söder om Fjällbacka, där Hundköket tillverkat hundfoder efter eget recept sedan 1984. Köp med dig i deras åretrunt-öppna gårdsbutik eller beställ via deras webbshop.

Coop Fjällbacka

Förr om åren fanns det flertalet matbutiker i Fjällbacka, men nu i modern tid finns det endast en. Hos Coop i Fjällbacka på Jasminvägen hittar du dock ett välsorterat sortiment med det du kan tänkas behöva inför en vecka i sommarstugan, en dag på sjön eller en grillkväll i goda vänners lag. Här finns också ett mindre sortiment av blommor och hushållsprodukter. Butiken har öppet året runt, med utökade öppettider under sommaren. Förutom matbutik är Coop också postombud för brev och paket samt ombud för Systembolaget.