Barnvänliga äventyr

Fjällbacka har något för alla – vare sig du är ung, gammal eller något mitt emellan. Om du vill ta med dig barnen på en tur till Fjällbacka finns det gott om saker att göra. Här kan barnen få minnen för livet samtidigt som du själv kan njuta av semestern på bästa sätt.

Hur många hole-in-one kan du få?

Vad sägs som att väcka liv i tävlingsinstinkten? Fjällbacka tennis & padel har en minigolfbana på 12 banor som passar utmärkt. Beläget strax norr om centrum, bakom Fjällbacka kyrka, kan du här jobba dig fram till ett hole-in-one.

Varje bana har två vägar att gå, en enkel och en lite svårare, vilket gör att det passar utmärkt för alla i familjen. Banorna är byggda på konstgräs vilket gör upplevelsen än mer äkta. Här finns också ett café med både glass och fika.

Mata krabbor och räkor med blåmusslor

Att fiska krabba är något alla barn som växer upp på västkusten har gjort. Allt ni behöver är ett snöre, en klädnypa och en hink. Sen är det bara att leta blåmusslor och en passande plats. Vill ni även testa lyckan och fånga småräkor är det bra med en håv också.

Självklart släpper ni ut dem från hinken när ni är klara – det måste ju finnas krabbor till nästa person som kommer efter!

Kika in på exempelvis Järnboden om ni behöver material till krabbfisket.

Gå in i Kungsklyftan

Vetteberget, berget som gett ordet ”fjäll” i Fjällbacka har på grund av inlandsisen delat sig mitt itu. Det har skapat en passage som nu kallas Kungsklyftan, bland annat känd från Ronja Rövardotter.

Om du är lite mer dramaturgiskt lagd finns även en annan förklaring till sprickan i Vetteberget. Skrönan säger nämligen att det var en svartsjuk jätte som drämde näven i berget och orsakade sprickan.

Nedanför Kungsklyftan, precis vid ingången, finns en trevlig liten lekplats mitt på Ingrid Bergmans torg dit de mindre barnen kan gå och leka av sig. 

Ge dig ut på havet

Det finns inget som går upp emot en tur på havet! Speciellt om solen lyser, det är vindstilla och de ökända brännmaneterna är djupt ute till havs. Då är det bara att ge sig ut med en båt, ta dig till en ö och hoppa i plurret. Detta vågar vi lova faller alla i smaken, oavsett ålder. Du kan bland annat åka med M/S Mira, Postbåten och Fjällbacka Skärgårdstjänst.

Om du vill bada från land utan att ge dig ut på havet har vi också en badguide du kan läsa. Se gärna vår guide för havsnära aktiviteter och fiske för mer inspiration om vad du kan göra på och vid havet i Fjällbacka.

Njut av en god glass

Glass, glass i stora lass. Det går inte att vara utan under sommaren. Plockboden och Ackes är glassmästarna i centrum – hit vallfärdar både turister och lokalbor under sommarmånaderna.

Vill du äta klassisk pinn- eller strutglass går detta att få tag på ute på Badholmen, Fjällbacka camping i Sälvik eller på Coop.