Havets läckerheter

Att avnjuta havets läckerheter så som räkor, kräftor, krabba och hummer när säsongen tillåter så väl som färsk fisk och ostron är ett givet inslag under ett besök i Fjällbacka. Som ett gammalt fiskesamhälle är havet ständigt närvarande i många restauranger och deras menyer.

Mycket av maten på menyerna varierar efter säsong och är beroende av dagsfångst – så om du är sugen på något speciellt från havets utbud rekommenderar vi att du kollar i förväg att det serveras just för dagen.

Snar Bar

Snar Bar tillhör Fjällbacka Fiskaffär och serverar delikatesser från havet. Njut av klassiska fish ’n’ chips, eller ostron om det finns på menyn. Utbudet varierar i takt med vad som erbjuds i affären för dagen. Söker du en genuin upplevelse med en god drink tillsammans med havets läckerheter, tillagade på fiskhandlarens vis, är detta rätt plats! Ett tips är också att köpa med dig räkor, aioli och bröd och hitta din egen picknick-plats.

Matilda

Granne med bistron på Bryggan ligger den (sedan 15 år tillbaka) White Guide-listade restaurangen Matilda. Hit går du för att njuta av utsikten så väl som maten och servicen. Här läggs fokus på fisk och skaldjur, och endast av bästa kvalitet. Om du vill unna dig en trevlig kväll i goda vänners lag, tillsammans med familjen eller dejten är restaurang Matilda ett utmärkt val.

Mamsells

I Stora Hotellet ligger relativt nyöppnade restaurangen Mamsells, ett namn som referera till hotellets första ägare Mamsell Charlotta Hanqvist som startade verksamheten på 1930-talet. Över Stora Hotellets alla restauranger basar stjärnkocken Tomas Sjögren.

Mamsell serverar mat lagad från det bästa som havet och grönsakslandet har att erbjuda, med en vacker utsikt över Fjällbacka skärgård. Här kan du njuta av vällagad och utsökt mat med en service av högsta klass.

Koka kräftor

Kaixō

Nytt för 2021 är restaurangen Kaixō, en intim restaurangupplevelse med japanska influencer. För endast sex besökare åt gången lagar Kaixōs kock en unik matupplevelse baserad på råvaror i säsong, med hög klass och elegans. Tänk på att boka i tid för att inte missa en alldeles unik gastronomisk upplevelse under ditt besök i Fjällbacka!

Kaixō är en restaurang där det inte finns en fast meny, det trendiga konceptet Omakase betyder att man lämnar frihet och kreativitet åt kocken, ordet kommer ursprungligen från Japan. Menyn baseras på säsong, tillgänglighet och kockens egna preferenser. Men då Fjällbackas tydliga läge vid havet gör att fisk och skaldjur ofta är tillgängligt vågar vi ändå påstå att det oftast kommer att finnas på menyn.

Jettys Bar

Man behöver inte vara enbart inriktad på att servera mat från havet för att göra det riktigt bra! På Jettys erbjuds bland annat klassikerna färska räkor med aioli, så väl som grillad havskräfta men också kanske något oväntade lobster rolls.

Och som om god mat inte vore nog är utsikten från den stora och luftiga terrassen ute ganska oslagbar, då besökarna kan njuta av både skärgården, hamninloppet och Fjällbackas vackra skyline.

Väderöarnas Värdhus

Var annars kan havets läckerheter smaka som bra som ute på en ö? På Väderöarnas Värdhus, 30 min båtresa från Fjällbacka eller grannsamhället Hamburgsund, ligger fokus inte helt oväntat på fisk och skaldjur. För dig som söker en helhetsupplevelse med spektakulär natur, otroliga vyer och ett värdskap i särklass är Väderöarna rätt plats att besöka.

Du kan också ta dig dit med egen båt, men se till att förboka ditt middagsbesök för att säkra din plats i restaurangen! En upplevelse du inte vill missa.