Familjevänliga restauranger

Flera munnar som ska mättas samtidigt, med många olika viljor? I Fjällbacka finns en uppsjö av restauranger och matställen som tillfredsställer både stora och små magar. Så gott som alla restauranger i samhället är lämpliga för familjer, speciellt under lunchtid. I denna guide har vi samlat de restauranger som har lite extra gott om utrymme, och mat som hela familjen kan njuta av.

Ackes

En gammal klassiker precis vid hamnen och Ingrid Bergmans torg. Här serveras klassisk gatuköksmat blandad med lite nya influenser, allt med hög kvalitet. Oavsett om familjen vill ha hamburgare, tacos, sallad eller glass så går detta att få hos Ackes. Vill du som vuxen avnjuta en öl eller ett glas vin går även det bra då de har fullständiga rättigheter. Ackes ligger precis vid Ingrid Bergmans torg och från den nybyggda uteserveringen kan du se både båtarna som kommer in och vimlet av folk på torget.

Bryggans Café & Bistro

Bryggan erbjuder flertalet restaurangkoncept, där bistron är en av dem. Här finns bistrorätterna ni känner igen, blandade med några spännande överraskningar (vad sägs om en pizza med färskpotatis, räkor och dill?) som vi lovar passar hela familjen. På Bryggan sitter ni med utsikt över skärgården och hamnen, och här är det vanligtvis full rulle från öppning till stängning. Förutom bistromat erbjuds även fika och mackor, och restaurangen har fullständiga rättigheter.

Bååthaket

Pizza passar både stora och små, och på Bååthaket bakas de i vedugn. Är man sugen på något annat finns bland annat köttbullar, pannkakor och spaghetti bolognese för de mindre eller bohuslänsk fisksoppa eller många olika typer av pastarätter för de lite större. Med generös yta både inne och ute får hela familjen plats utan att behöva trängas, och här är ofta vindstilla då restaurangen ligger ett par minuters gångavstånd från havet. Bååthaket har också fullständiga rättigheter.

Restaurang Kroken

Kroken samsas pizzorna och de vackra utsikten från den stora uteserveringen, där man i väntan på maten kan speja ut över hamnen och livet i och kring båtarna. Förutom pizza erbjuder Kroken även en à la carte-meny, och har fullständiga rättigheter. Ett populärt tillhål för familjer som vill tillfredsställa många sinnen på en och samma gång!

Chang Thai

Om lite mer asiatiska influencer lockar familjens smaklökar serverar Chang Thai som namnet antyder klassiska thairätter. Här i lokalen på Allégatan serverar Chang Thai klassiska thaisoppor, wokade nudlar men även sallader i thaistil och sushi. Sätt er inne i restaurangen eller på deras mysiga, gömda utegård.

Café Skafferiet

Café Skafferiet erbjuder klassisk bistromat med en stor charm i mysiga lokaler med utsikt över Ingrid Bergmans torg och dess myller. Som namnet antyder finns här också fika för de tillfällen när energinivån snabbt måste fyllas på. Skafferiet har också fullständiga rättigheter. Till barnen finns en egen meny med bland annat fisksoppa, hamburgare och pannbiff.

Jettys Bar

Med deras slogan ”you pick – we pack” går det att från Jettys Bar få med sig frukost, lunch och middag. Vi rekommenderar dock att hela familjen tar plats på den stora och luftiga terrassen, där solen värmer och utsikten in över Fjällbacka och hamninloppet är slående.

Här serveras en liten skaldjursmeny med bland annat färska räkor och grillade havskräftor, så väl som burgare, Ceasarsallad (för landkrabborna) och bowls/wraps som du själv kan kombinera. För den fikasugna finns också alternativ och Jettys har fullständiga rättigheter.

Sandbunkern Bistro & Deli

Placerat i Fjällbacka GK’s klubbhus en kort biltur från Fjällbacka ligger Sandbunkern Bisto & Deli. Här serveras vällagad husmanskost, med en strävan om att hålla både en hög kvalitet på maten så väl som servicen. Restaurangen serverar dagens lunch från måndagar till fredagar under säsong, samt en liten mindre bistromeny.

Under 2021 kommer de även satsa på att ha öppet vissa kvällar, med speciella teman eller aktiviteter. Hit är alla välkomna – golfare eller ej, stor som liten!