Vill du snabbt få i dig mat?

Du är äntligen framme i härliga Fjällbacka. Solen skiner och du är redo att ta dig an nya äventyr. Men först, lite mat i magen. I ditt fall ska det gå snabbt, du ska ju ut på äventyr! Eftersom solen även skiner kan det vara skönt att sitta ute och njuta av värmen också. Lyckligtvis finns det flera ställen att välja på om du snabbt vill få i dig mat i Fjällbacka.

Ackes

En gammal klassiker precis vid hamnen och Ingrid Bergmans torg. Här kan du få allt du önskar dig av ett gatukök blandat med nya influenser; glass, hamburgare, tacos och sallad. Vill du avnjuta en öl eller ett glas vin går även det bra då Ackes har fullständiga rättigheter.

Med sitt centrala läge, den nybyggda uteserveringen och vimlet precis utanför vid torget och hamnen är detta ett måste får att ladda batterierna.

Snar Bar

Snar Bar tillhör Fjällbacka Fiskaffär och serverar so det går att gissa sig till delikatesser från havet. Njut av klassiska Fish and chips eller ostron om det finns på menyn. Utbudet varierar i takt med vad som erbjuds i affären för dagen.

Söker du en genuin upplevelse med en god drink tillsammans med havets läckerheter, tillagade på fiskhandlarens vis är detta rätt plats! Ett tips är också att köpa med dig räkor, aioli och bröd och hitta din egen picknick-plats. 

Bryggans Bistro

Bryggan erbjuder flertalet restaurangkoncept, där bistron är en av dem. Här kan du snabbt få i dig mat, men med ett brett urval av rätter. Om äventyren kan vänta ett tag kan du njuta av att sitta precis vid vattnet, med utsikt över gästhamnen och skärgården. Bistron har även fulla rättigheter, så du kan kombinera musselsoppan, hamburgaren eller pastan med något gott att dricka.

Bryggan är det full rulle på sommaren, från öppning till stängning. Så vill du känna samhällets puls och samtidigt njuta av klassisk västkustutsikt har du hamnat på helt rätt plats.

Skafferiet

Inhyst i det gamla handelshuset, bara ett stenkast från vattnet, erbjuder Skafferiet klassisk bistromat; caesarsallad, räkmacka eller bookmaker-toast. Restaurangen erbjuder trevliga sittplatser både inne och ute där du tillåts att blicka ut över myllret på Ingrid Bergmans torg.

Skafferiet kan du äta något snabbt men också sitta och avnjuta din måltid i lugn och ro med god dryck ända tills solen går ner över horisonten. 

Bluefin Sushi

Även om namnet anger sushi hittar du asiatiskt från flera länder på menyn. Poke Bowl, Yakiniku, Bulgogi, Huushuur, Pad Thai, Udon Noodels, Gyosa och mycket mer från Korea, Japan, Thailand, Syd Korea och Mongoliet. Flera varianter av Rolls, friterat, vegitariskt eller röror. Och självklart ett stort utbud av sushi.

Ät på plats på Allégatan eller om du på språng ta det Take away.

Restaurang Kroken

Älskar du pizza och vacker utsikt? Då är Kroken rätt pizzeria för dig! Belägen i hamnen erbjuder denna pizzeria de klassiska pizzorna. Här finns också en à la carte meny med bland annat räksallad, smörstekt rödingfilé och grillad entrecote att locka med.

Precis som sig bör går pizzorna att få som take away – men vi rekommenderar en paus i äventyret för att hinna njuta ordentligt av utsikten. Restaurang Kroken har fullständiga rättigheter, så vi kan också rekommendera ett glas vin och en pizza med utsikt över solnedgången i skärgården om kvällen.

Jettys Bar

I den gamla ansjovisfabriken Richters finns idag flertalet verksamheter, där Jettys Bar är en av dem. Från det stora trädäcket kan du lapa både sol så väl som god mat och dryck med fullständiga rättigheter. På Jettys Bar serveras okomplicerad och vällagad mat, som exempelvis moules frites, angusburgare och ett par olika wraps/bowls.

För den som snabbt behöver få i sig något litet finns också ett urval av fika. Från terrassen spanar du in över Fjällbacka, hamninloppet och skärgården – en utsikt som aldrig går att tröttna på. En stor risk finns för att du blir kvar och äventyret får vänta en liten, liten stund till.

Coop

Om tiden är extremt knapp och möjligheten att sitta ner och äta inte finns är det tur att Coop erbjuder mackor och andra rätter för take away. Som Fjällbackas enda livsmedelsbutik finns ett gott utbud. Därför är den väl värt ett besök för att bunkra upp med livsmedel och annat man kan tänkas behöva inför en vecka i sommarstugan eller vilka äventyr som nu väntar dig.