Vilket boende passar dig bäst?

Husvagn, husbil, tält, båt eller bil – det finns många sätt att ta sig till Fjällbacka på, och lika många sätt att stanna över natten på. Här kan du läsa mer om vilka ställen som finns, och vilket boende som passar dig bäst utifrån vad du vill ha ut av din semester i Fjällbacka.

Campa i och runt Fjällbacka

Om campinglivet lockar så har Fjällbacka två stycken campingar att välja mellan, Fjällbacka Camping och Åsleröds Camping. Vad du i slutändan väljer beror på vad du vill få ut av din vistelse. Om du vill bo med gångavstånd till centrum, nära till havet och lite mer rörelse ska du välja Fjällbacka Camping. Här finns även stugor till uthyrning.

Om du istället vill bo med cykelavstånd till centrum, nära till skog och motionsslingor är Åsleröd ett bra val. Åsleröd drivs och ägs av Caravan Club of Sweden och har även ett vandrarhem.

Hotell och vandrarhem

I Fjällbacka med omnejd finns det många trevliga vandrarhem och hotell att välja mellan. Alla ägs och drivs av lokala entreprenörer. De har alla sin unika prägel, så kika gärna runt bland dem för att se vilket som faller just dig i smaken!

Mest centralt och i direkt anslutning till vattnet finner vi Bryggan, Richters Konservfabrik och Badholmen Vandrarhem. Ett stenkast från havet ligger Stora Hotellet, Villa Evalotta och Fjällbacka Pensionat & Vandrarhem.

Om det inte räcker med att bo i anslutning till vattnet utan istället helt omringad av det, kan du bo längst ut i det bohuslänska havsbandet på Väderöarnas Värdshus. Hotellet, som också har gästhamn, sommarkafé, restaurang och fantastiska promenadstigar ligger på en ö ca 30 min båtresa från Fjällbacka eller grannsamhället Hamburgsund.

Även Bryggan, Richters Konservfabrik, Badholmen Vandrarhem och Stora Hotellet erbjuder en eller flera restauranger eller caféer i anslutning till sitt boende. Läs gärna mer om Fjällbackas restaurangutbud i vår restaurangguide.

Stora Hotellet är Fjällbackas äldsta hotell, och har varit i drift sedan 1830-talet. Här finns 23 unikt inredda rum inspirerade av Kapten Klasses resor över världshaven. Nytt för i år är även att Stora Hotellet har en mindre spaavdelning.

Bryggan benämner sig som ett gastrohotell och erbjuder 10 härliga hotellrum tillsammans med flera restaurangkoncept.

Villa Evalotta erbjuder boende i varierat utbud, allt från enkelrum till lägenheter. I anslutning till din övernattning kan du även boka en behandling – varför inte unna dig en massage eller fräscha till frisyren?

Vandrarhemmet i Richters Konservfabrik (där vissa rum även har hotellstandard) ligger som namnet antyder inhyst i Fjällbackas gamla konservfabrik där man tidigare tillverkade ansjovis, precis vid vattnet.

Fjällbacka Pensionat & Vandrarhem bor du lugnt och skönt bara två minuters gångavstånd från Fjällbackas alla restauranger och butiker. Här finns också ett fullt utrustat kök så att du kan sköta din egna matlagning om du så önskar.

Ett litet kök finns också på Badholmen Vandrarhem, och små är även de fyra rummen. Utsikten däremot – den är helt oslagbar!

Flera av Fjällbackas hotell och vandrarhem har öppet stora eller hela delar av året.

Läs mer om Fjällbackas hotell här:

Bryggan

Stora Hotellet

Villa Evalotta

Väderöarnas Värdshus

Läs mer om Fjällbackas vandrarhem här:

Badholmen vandrarhem

Fjällbacka pensionat & vandrarhem

Richters Konservfabrik

Ta båten till Fjällbacka

Om du har egen båt och vill ta dig havsvägen till Fjällbacka kan du lägga till vid gästhamnen. Du bokar din plats via Dockspot och får då lägga till i gästhamnen, mitt i centrum, beläget strax nedanför Vetteberget.

Det finns två gästbryggor i centrum, och en cirka 3 minuter bort, vid Brandparken. Eftersom Fjällbacka är ett väldigt litet samhälle är det nära till allt, så även till dusch och toaletter. Läs mer om Fjällbacka gästhamn eller boka via Dockspot redan nu.

Du kan även lägga till vid Richters gästhamn om du vill det. Denna gästhamn är i första hand anpassad till lite större båtar.

Vill du leva lite mer naturligt kan du lägga till vid en av alla öar eller leta upp en naturhamn i närområdet.