Mode och skönhet

Fjällbackas butiker har de senaste åren genomgått en fantastisk utveckling, och idag finns ett gediget utbud där vi vågar lova att det går att hitta något som passar alla. Många av butikerna håller dessutom öppet stora delar av året.

Evanette

Evanette har sedan 1932 erbjudit kvinnor i alla former underkläder och badplagg. Om det är dags att unna sig en ny bikini, baddräkt eller pyjamas är Evanette rätt butik att gå till. Här finns också ett stort urval även för män.

Mode Design Christin – Stetson

En riktigt snygg hatt är för många ett måste i garderoben – och var ska man annars vända sig för en snygg huvudbonad än till Stetson? Den lilla butiken, vars systerbutik ligger i Haga i Göteborg, erbjuder också vantar, sjalar, kepsar och andra accessoarer som kan hjälpa dig att komplettera din look. De har ett gediget utbud för både män och kvinnor, och är riktiga experter. En butik som är väl värd ett besök!

Tång

I huset som en gång inhyrde samhällets matbutik ligger livsstilsbutiken Tång som erbjuder ett noga utvalt sortiment från främst nordiska designers inom mode och inredning, men som också hämtar inspiration från andra delar av världen. Hög kvalitet är alltid ett krav, likaså god service. Butiken håller öppet stora delar av året, och går alltid att nå via deras webbshop.

Rabalder

Det välkända klädmärket Rabalder startade i Alingsås för 30 år sedan, men har sedan många år tillbaka en sommarbutik i Fjällbacka. Om du är på jakt efter sköna, svala sommarkläder som går att kombinera med varandra i närmast det oändliga är det Rabalder du ska vända dig till. Rabalders filosofi är enkel: sköna kläder för sköna dagar, och det är precis vad du hittar i denna lilla butik!

Rogers Fjällbacka

Klädbutiken Rogers har varit en mötesplats för modeintresserade män och kvinnor sedan 20-talet. Nu drivs butiken i tredje generation, med ett sortiment som sträcker sig från klassiskt tidlöst till modernt och trendigt med de ledande varumärkena. Butiken har öppet stora delar av året och erbjuder också sina kunder att handla i deras webbshop. Förutom Rogers driver samma ägare även Rogers By the Sea samt Step by Step.

CC Clothing Company

Med flera butiker i Göteborgsområdet erbjuder Clothing Companys sommarbutik i Fjällbacka ett utbud av trendiga kläder som garanterat får dig på bra humör! Botanisera bland färgstarka kläder och accessoarer till både män och kvinnor, bland mer kända och okända märken.

Hans & Gerda

I grannsamhället Hamburgsund startade för ett par år sedan den mysiga mode, hem- och inredningsbutiken Hans & Gerda. Nyligen lyckades de överta en tidigare butikslokal även i Fjällbacka och kan som personlig livsstilsbutik erbjuda en skön mix av kläder, smycken och inredning. Förutom två fysiska butiker finns även deras sortiment i den egna webbshoppen.

Butiken i Fjällbacka

Butiken i Fjällbacka håller öppet året runt och erbjuder dammode upp till storlek 56 – här ska alla kunna hitta något som passar, oavsett form på kroppen eller storlek på plånboken. Förutom kläder erbjuder butikens ägare Angela också ett noga utvalt sortiment av inredning, skönhet, hälsa, souvenirer och delikatessprodukter. En vistelse hos Butiken är perfekt vare sig du vill unna dig något själv, eller är på jakt efter den perfekta presenten.

Step by Step

Om mode är en av dina stora intressen och passioner här i livet kommer du att trivas på Step by Step. Butiken är en systerbutik till Rogers Fjällbacka och har funnits i Fjällbacka sedan 2018. Sortimentet vänder sig till alla kvinnor som uppskattar kvalitetsplagg samt kläder, skor och smycken från trendsäkra designers. Butiken har endast öppet under sommarsäsongen.

Rogers by the Sea

Kallar havet på dig? Se då till att du är rätt klädd för dina äventyr! I den gamla skoaffären hittar du butiken Rogers by the Sea som erbjuder kläder för alla väder, med något som kan passa hela familjen. Förutom kläder finns också ett gediget utbud av bland annat båt- och äventyrsvänliga skor och solglasögon. Butiken har öppet från påsk till september, och är en systerbutik till Rogers Fjällbacka.

Skönhet

Har håret tagit stryk av alla salta bad? I Fjällbacka finns det frisörer som kan rädda dig. Varför inte passa på att också unna dig en massage, manikyr eller färga dina fransar när du ändå är igång?

Evalottas hår & skönhet

Evalotta har varit frisör och drivit egen salong i över 25 år, både i Göteborg och Fjällbacka. Hon har dessutom ett mästarbrev som frisör. Till Evalottas hår & skönhet kan du komma om du behöver fräscha upp frisyren och hennes vision att göra skillnad och få sina kunder att känna sig vackrare och nöjdare inifrån och ut.

Salong Sefyr

Hos Salong Sefyr kan du förutom att fräscha upp frisyren också få brow lift, färga fransar och bryn också ge dina naglar lite extra omtanke via en manikyr. Tillhör du dem som inte blir brunbrända av solen på sommaren? Ingen fara, Salong Sefyr erbjuder även spray tan så att du också kan gå på sommarens alla fester och tillställningar med brunbrända ben.

Qvillby’s hårstudio

Ytterligare en av Fjällbackas många begåvade frisörer finns hos Qvillby’s Hårstudio. Här kan Josefine hjälpa dig med allt från hårförlängningar till toppningar i sin mysiga salong, mitt i centrala Fjällbacka.

Frisör i Fjällbacka

Varför krångla till det? Hos Frisör i Fjällbacka AB hittar du just vad du letar efter – en frisör som kan både klippa, färga och fräscha upp även de tröttaste av frisyrer. Marie driver sin salong ett par kilometer utanför centrala Fjällbacka och har både ett gesäll- och mästarbrev som frisör.

Wellness by LisaMarie

Hos LisaMarie kan du ta hand om dig själv från topp till tå. Hon erbjuder både klassisk svensk massage och massage med varma stenar, så kallad hot Stone. LisaMarie är också utbildad PT – perfekt för dig som vill komma igång efter att ha legat stilla i solstolen lite för länge! Hon masserar året runt på Hälsan i Fjällbacka.