Bollsporter i Fjällbacka

Upp och hoppa, nu är det slut på solandet. Testa på det moderna padel, gå en golfrunda eller varför inte ta med hela familjen på minigolf? Fjällbacka kan erbjuda flera äventyr om du som många andra längtar efter att få hålla igång bollsinnet även på semestern.

Padel

Denna otroligt populära racketsport har tagit Sverige med storm. Allt fler kända profiler investerar i egna padelhallar och snart är det nog ingen som inte testat sporten. Fjällbacka vill såklart inte vara sämre än resten av Sverige, och har nu bredvid tennisbanan bakom kyrkan satt upp en padelbana. Det är Fjällbacka Tennis & Padel som ligger bakom detta.

Sporten, som länge varit populär i bland annat Spanien och Sydamerika, liknas vid tennis och du spelar i en bur, alltid två mot två. Om du inte har testat är det hög tid att göra det.

Tennis

Bredvid padelbanan ligger också en tennisbana ägd av Fjällbacka Tennis & Padel. För att boka banan går du in på deras hemsida. Här får du spela tennis i en härlig miljö med havet strax nedanför.

Du kan även tävla i både tennis och padel här. Läs mer på deras egen hemsidan.

Minigolf

Minigolfen ligger precis bredvid tennis- och padelbanan med samma ägare. Här finns det 12 banor anpassade för hela familjen. Banorna är byggda på konstgräs och varje bana har två spelvägar att välja mellan, en lite lättare och en avancerade för de rutinerade rävarna. Vilken väljer du?

Fotboll

Samhällets enda fotbollslag heter Fjällbacka IK och hittas i division 6 norra Bohuslän under 2021. Laget har inte skördat några större framgångar men har ett och annat intressant att se tillbaka på.

Under 60-talet anordnades några så kallade badgästsmatcher där ett antal kända profiler spelade fotboll på Fjällbackas idrottsplats. Bland annat har Orvar Bergmark, Agne Simonsson, Ove Kindvall och Gunnar Gren spelat här. Men den kanske största fotbollsspelare som satt sin fot på planen är den portugisiska superstjärnan Eusebio, känd som en av världens genom tiderna bästa fotbollsspelare.

Om du vill se på en av FIK:s matcher kan du kika på spelschemat för division 6 norra Bohuslän på Bohusläns FF:s egna hemsida.

Golf

Fjällbacka golfklubb ligger strax norr om samhället. De 9 första hålen anlades under 1967 och några år senare, 1973, var banan fulländad med 18 hål. Samtliga greener är byggda enligt USGA-standard vilket gör att säsongen kan förlängas betydligt, samt även spelas vid sämre väderlek. 

Banorna är vackert belägna och natursköna längs med Anråsälven som slingrar sig precis bredvid. Varför inte leta upp en tävling och anmäl dig eller bara ta dig dit och njut av 18 hål med vänner? Läs mer om Fjällbacka GK.

Strax norr om samhället ligger även Golfkusten, en pay-and-play bana med 12 hål som passar alla. Klubben hälsar både nybörjare och mer erfarna spelare välkomna. Vid banan finns också ett café med fullständiga rättigheter samt kanske lite oväntat även ett hundratal vinplantor som planterades sommaren 2020. Banan håller dessutom öppet dygnet runt, året om!