Vandrings- och cykelleder

Allt fler är vi som uppskattar att packa en matsäck, snöra på oss skorna och ge oss ut på en riktigt lång och skön promenad. Många föredrar istället ta sig fram genom det vackra bohuslänska landskapet på cykel. I Fjällbacka finns många fina promenad- och vandringsstråk och utvecklingen av cykelleder är också på god väg. Läs mer om några av vandrings- och cykellederna nedan och få ännu fler utflyktstips på Turistrådet Västsveriges hemsida eller via turistinformationen.

Kuststigen/Vettebergsleden

Genom Fjällbacka löper en av Kuststigens många etapper. Just den genom Fjällbacka, Vettebergsleden, är cirka 4 km lång och tar dig runt och över det stora Vetteberget mitt i Fjällbacka. Belöningen för den som tar sig upp på den 74 m.ö.h höga berget är en alldeles fantastiskt utsikt över Fjällbacka och skärgården.

Veddöleden

Strax norr om Fjällbacka ligger naturreservatet Veddö, ett populärt utflyktsmål året runt. Denna 3 km slinga är perfekt att ta med hela familjen på (ej barnvagnar) och under sommarmånaderna betar både får och kossor i reservatet. Packa både badkläder och matsäck och ladda för en mysig halvdagsutflykt på denna natursköna halvö!

Cykla Fjällbacka – Grebbestad

Skulle du vilja cykla den milslånga sträckan Fjällbacka – Grebbestad? Under sommarmånaderna har detta hittills inte rekommenderats då vägen mellan samhällena är tungt trafikerad, men nu bygger Tanums kommun en cykelled för att förbinda samhällena. Läs mer om cykelbanan och dess framtida sträckning på Tanums kommuns hemsida. Du kan också hyra mountainbike och få tips på lämpliga mountainbike-leder hos 2sea4u.