Bohusläns Pärla

PLEASE NOTE
# This file is the author’s own work and represents their interpretation of the
# song.You may only use this file for private study, scholarship, or research.

Datum: 1997 09 29
Källa: Anders Torevi, torevi@swipnet.se
Objekt: En variant av melodin Små nära ting som jag har många minnen till från tiden 1965 – 1975. Gunnar ”Pix” Karlsson som skrev texten gick tyvärr allt för tidigt bort från oss i Fjällbacka, jag hoppas därför att denna text skall få andra att tänka till, inte bara på texten utan även på Gunnar. Jag har skrivit ner detta från en gamal anteckning och vissa ord kanske inte är helt rätt. Om någon känner till texten och hittat några fel, var vänlig och kontakta mig på ovanstående mail-adress.

Bohusläns Pärla

Mel: Små nära ting.
Text: Gunnar ”Pix” Karlsson.

Oh Bohuslän landskap så vackert att se, vi alla ett budskap om skönhet vill ge. Men vackrast av allt är väl ändå vår by, vi hylla den även när storm hörs gny.

Du pärla bland Bohus granitklippor grå, ditt ansikte riktas mot havet ändå. Du sänder en hälsning med lugn harmoni, till någon där ute som gjort sorti.

Fast litet och trångt är du ändå vårt allt, om sommaren skönt men om vintern kallt. Du ger oss vår bärgning så gott du förmår, vårt hjärta du äger och vi förstår.

Ja, Fjällbacka du är vårt hem och vår härd, i den otrygghetens oändliga värld. Om någon från oro till lugnet flyr, till Bohusläns pärla han stegen styr.

Med denna vår hyllning till vår kära by, har vi velat visa när dagarna fly, att ingenting ändrar vår mening och syn, om att du skall växa med tak mot skyn.

Vi slutar vår hyllning med ännu ett rim, och hoppas att gäster skall komma i stim. Vi alltid skall fortsätta vandra din stig, och slutar med orden: Vi älskar dig.