Lasse Lundberg – Det stod ingenting i reklamen (Båthatarvals)

PLEASE NOTE
# This file is the author’s own work and represents their interpretation of the
# song.You may only use this file for private study, scholarship, or research.

Datum: 1997 10 06
Källa: Anders Torevi, torevi@swipnet.se
Objekt: Från LP´n ”Man hade smyckat en brygga” där Claes Olsson sjunger Lasses låtar.

Det stod ingenting i reklamen (Båthatarvals).

Text & Musik: Lasse Lundberg

För det stod ingenting i reklamen när jag köpte båt, att man måste va frusen och våt.

Rätt länge gick jag och drömde om husvagn med fyra rum, den drömmen var inte så dum. Så träffa jag en gamal kompis som tjackat en segelhoj, han sa att på sjön e de skoj. Så fort man har tjackat Maxi och känner sig lite morsk, så finner man sig ganska strax i att man mår som en torsk. För det stod ingentin i reklamen när jag köpte båt, att man måste va frusen och våt.

Det e hemskt vad det alltid blåser när jag ger mig ut, det blir aldrig som man har tänkt. Så fort man har hivat ankar och hissat en klut, har det alltid brallat och stänkt. Jag minns när vi lätta ankar i Bovallstrand, då kom där en hagelskur så vi skynda i land. Så kom inte här och snacka om att sommaren är skön, nej detta gäller inte på sjön

Att fara till Rivieran och solbada på nån strand, det kan vara mysigt i bland. Men att läsa fel på kortet och hamna på grund, det gillar jag ej en enda sekund. Att lyssna på dragspels låt över blånande hav, den bilden har aldrig jag ej sett röken utav. Nej mest har det varit burkmat och tröjor och oljeställ och Yatzy var eviga kväll.

Men gamla Nordsjön den brukar bralla och gunga det gör det med, vad är det för mysigt med det. Att segla på oceaner och tjusa flickor i tusental, känns bättre på Göta kanal. Jag undrar hur Frithiof Andersson brukade må, i alla dom herrans väder han jämt åkte på. Nej nu blir det torp i Dalsland med blomsterrabatt, för gumman och mig och vår katt.