Lasse Lundberg – Vårt eget Vilda Västern

PLEASE NOTE
# This file is the author’s own work and represents their interpretation of the
# song.You may only use this file for private study, scholarship, or research.

Datum: 1997 10 06
Källa: Anders Torevi, torevi@swipnet.se
Objekt: Från LP´n ”Man hade smyckat en brygga” där Claes Olsson sjunger Lasses låtar.

Vårt eget Vilda Västern.

Text & Musik: Lasse Lundberg

Här är vårt eget Vilda Västern, här fanns havets eget guld och deras vaskpannor var stora tunga nät. Det var pokerspel och elände och många fick i skuld, gå ifrån hus och båt som länsman tog i mät.

Och mitt bland knytnävar och brännvinsstop stog prästerna i svart, och läste gudens lov och satans djävulsmakt. Men när gatlyktorna tändes utmed gatorna vis Seine, så var dom eldade med sill från Bohuslän.

Det var folk med stål i blicken, som med släggor och med borr, högg upp sen och knacka knott här på vår kust. Och det hände ganska ofta när som strupen blev för torr, att man tog en styrketår om man fick lust.

Och mitt bland knytnävar och brännvinsstop stog prästerna i svart, och läste gudens lov och satans djävulsmakt. Men när i Rio de Raneiro man ser bruna vackra ben, går dom på gator utav sten från Bohuslän.

Och när en lättmatros från Smögen kom tillbaka till sitt land, med sin ficka full av penningar och guld. Då hände det rätt ofta att dom rann ut ur hans hand, men mest för kärlekens och levnadsglädjens skuld.

Och mitt bland knytnävar och brännvinsstop stog prästerna i svart, och läste gudens lov och satans djävulsmakt. Men om en tös från San Fransisco vill bli kr