Fjällbacka är ett litet kustsamhälle beläget mellan norska gränsen och Göteborg på den svenska västkusten. Här kan du läsa om hur du lättast tar dig till Fjällbacka.

Bil

Med bil tar du dig enkelt till Fjällbacka, oavsett vilket håll du kommer ifrån. Det tar cirka 90 minuter från Göteborg (13 mil) och cirka 45 minuter från norska gränsen (6 mil), här är det E6 som gäller. 

Sväng gärna av E6 lite tidigare än tänk och åk längs Kustvägen och upptäck de fantastiska miljöer som omger Fjällbacka när du ändå är i närheten. Här kan du uppleva andra kustsamhällen såsom Kungshamn, Smögen, Bovallstrand, Hunnebostrand, Hamburgsund och Grebbestad – alla med sin egna särprägel och historia.

Båt

De mest klassiska bilderna av Fjällbacka är tagna från havet. Det är härifrån du får den magiska översikten med alla hus, sjöbodar, Vetteberget och Fjällbacka kyrka som tornar upp sig i bakgrunden. 

Med andra ord rekommenderar vi verkligen att, oavsett hur du än tar dig till Fjällbacka, ge dig ut på havet och sedan ta en titt på Fjällbackas ”skyline”. Ta dig ut med exempelvis Postbåten.

Om du däremot besöker Fjällbacka under din båtsemester finns det flera möjligheter att lägga till. Dels kan du lägga dig i en av alla naturhamnar runtom i skärgården, dels kan du lägga till vid gästhamnen i centrum  eller marinan vid Richters.

Res kollektivt

Fjällbacka har ingen tågstation, däremot kan du ta tåget till Tanum eller Dingle, för att sedan hoppa på en buss. Västtrafik kör både linje 872 och 875 till Fjällbacka. Bussen har ett antal olika hållplatser i Fjällbacka, men vanligast är att gå av och på vid den stora parkeringen på Falkevägen vid återvinningsstationen (i folkmun kallad för ”Stallarna”). Tidtabeller hittar du på Västtrafiks hemsida.

Via luften

Tillhör du den lyckliga skaran som har möjlighet att hyra ett privatplan eller en helikopter har Fjällbacka faktiskt ett flygfält. Fjällbacka flygfält invigdes 1987 strax norr om samhället och huserar bland annat en flygskola. Om du vill ta dig till Fjällbacka via luftrummet är det klokt att kontakta flygfältet först.